pro všechny, kterým je blízká spiritualita Charlese de Foucaulda, malé sestry Magdalény Ježíšovy a sv. Terezie z Lisieux

Jesus - Caritas

1. 10. 2007 18:47
Rubrika: o blogu | Štítky: Charles de Foucauld

Jesus - Caritas, Ježíš - Láska...

Bratr Karel si zvolil toto heslo..

Ano, bratr Karel je člověk, pro něhož je náboženství láskou. Láskou k příteli, Ježíši Nazaretskému, blízkému pro něj jako bratr, a skrze něho co možná nejúplnější láskou k Otci, aby konal jeho vůli, která je vnuknutím Ducha poznatelná skrze situace a události. Přátelskou láskou ke všem lidem, protože všichni jsou bratry, syny jednoho Otce a všichni mají právo poznat Ježíše a jeho Církev, poznávat celým svým životem, že Bůh je láska.

Ve své kapli v Beni-Abbesu nakreslil velký obraz Božského Srdce: "Rozevírá náruč, aby k sobě přitiskl všechny lidi a dal se jim všem, nabídl jim své srdce."

Při cestách pěšky Saharou: "Ze všech sil se snažím ukázat, že naše náboženství znamená lásku, bratrství a jeho znakem je srdce."

Snaží se všechno sjednotit v lásce... "Tuto požehnanou lásku (caritas), jejíž jméno spojené se jménem Ježíš si volím za heslo. Celý můj život bude věnován tomu, aby se láska prohloubila se všemi a mezi všemi."

"Všechno,co směřuje ke sjednocení v bratrství, v lásce, je Boží záležitostí."

(Jean-Francois Six)

Zobrazeno 931×